VPN til din Mac med MacKeeper

VPN Private Connect er et indbygget VPN-klientværktøj med Mackeeper til din Mac. VPN er en forkortelse for Virtual Private Network, hvilket betyder beskyttelse af din private internetforbindelse. VPN fungerer altså som et ekstra sikkerhedslag.

Ved at bruge VPN bliver det dermed sværere at spore alt dit data. På den måde bliver det altså svært at se, hvor det præcist kommer fra. Det websted, du besøger, vil altså kun kunne se, at dit data kommer fra et virtuelt netværk. Men de kan ikke se, at det kommer fra din enhed på det sted, som du befinder dig på. Ydermere sørger en VPN også for at kryptere dit data. Så hvis nogle alligevel kan se dataet, kan de ikke se selve dine rådata.

Kort sagt er en VPN altså en rigtig god måde, hvorpå du kan beskytte dine følsomme data og oplysninger online.

Sådan sætter du VPN op på din Mac

Det er overhovedet ikke svært at sætte en VPN-adgang op på din Mac, hvis du bare bruger MacKeeper. Følg punkterne herunder, og så har du gjort det så let som ingenting:

 1. Åbn MacKeeper på din Mac, og vælg Private Connect i venstre side.
 2. Hvis du vil lære mere omkring VPN Private Connect, kan du klikke på det blå infologo.
 3. Første gang du åbner VPN Private Connect på din Mac, giver MacKeeper dig en kort introduktion. Klik på ’næste’ for at komme til næste skærm eller ’skip’ for at komme videre fra introduktionen og komme direkte i gang med at bruge programmet.
 4. Der vil evt. komme et dialogvindue frem som siger, at du skal installere en ny komponent. Her skal du blot indtaste dit brugernavn og password for at tillade, at VPN-klienten installeres på din Mac. Klik herefter på Install Helper.
 5. Når du har gennemgået disse trin, er der installeret en VPN-klient, som er klar til at bruge på din Mac.

Sådan får du adgang til VPN via din Mac

Når du skal bruge din VPN, får du adgang til den ved enten at klikke på MacKeeper eller ved at bruge Private Connect værktøjet, som du finder i MacKeeper appen. Der findes en feature som kaldes ’Best Server’ lokation. Det er en feature, som sørger for at finde den bedste server i nærheden. På den måde får du mindst mulige forsinkelser. Vælg den bedste server, idet du således får adgang til den bedste internethastighed, der er adgang til. Så du bør vælge denne feature, når du har brug for en hurtig forbindelse.

Hvis du skal have adgang til en specifik server, skal du blot åbne MacKeeper og vælge den. Følg de følgende steps for at få adgang til en VPN-server:

 1. Vælg Private Connect fra sidemenuen i MacKeeper.
 2. Vælg en VPN-server på en specifik lokation fra listen.
 3. Vælg Turn on.
 4. Herefter begynder din VPN at få adgang. Det kan tage et øjeblik.
 5. Når din Mac har fået adgang til VPN, får du en notifikation i Private Connect menuen, som siger: ” You’re using Private Connect”
 6. Hvis du har MacKeeper logoet liggende i din menu, vil du nu kunne se et VPN-logo. Det betyder altså, at VPN Private Connect er tændt.
 7. Hvis du skal slukke for din VPN Private Connect, skal du blot klikke på den blå knap i MacKeeper, hvor der står Turn off.

Få adgang til en VPN hurtigt uden at åbne MacKeeper

 1. Klik på logoet for MacKeeper i din menu. Herefter klikker to Turn on ved siden af VPN Private Connect.
 2. Herefter vil du kunne se en markering for VPN på MacKeeper-logoet, når VPN Private Connect er tændt. Nedenfor kan du se lokationen for serveren. Du vil automatisk få adgang til den server lokation, som er valgt i indstillingerne for Private Connect.

Sådan anvender du Mac på din Mac

Du kan bruge en VPN-adgang på to forskellige måder. Det kommer an på, hvilke behov du har for at have installeret en VPN.

Den ene måde kan være, hvis du kun tænder en VPN engang i mellem, når du har behov for det.

Måske har du brug for en VPN når du fx bruger et offentlig netværk, eller hvis du skal have adgang til geoblokeret indhold. Herefter kan du slukke din VPN, når du ikke har brug for det mere. Du gør det ved følgende steps:

 1. Klik igen på MacKeeper logoet på menuen. Herefter skal du klikke på Turn on, som du finder ved siden af VPN Private Connect i dropdown menuen.
 2. Du har mulighed for at skifte din serverlokation. Det gør du ved at holde musen over VPN Private Connect, og herefter skal du vælge Set up VPN.
 3. Når du har gjort det, åbner MacKeeper VPN Private Connect. Herefter skal du vælge server lokation fra listen og klikke på Turn on.
 4. Nu har du ubegrænset sikkerhed via VPN-adgang
 5. Efter du er færdig med at bruge VPN, skal du blot klikke på Turn off. Den finder du ved at klikke på MacKeeper logoet i sidemenuen, og herefter finder du Turn off i dropdown menuen ved siden af VPN Private Connect.

Den anden måde kan være, at du har din VPN tændt hele tiden

Du kan også sagtens vælge at have din VPN-forbindelse tændt hele tiden. Det kan være, hvis du er er bekymret for, hvor sikkert dit netværk er. Så kan du hele tiden beskytte din forbindelse ved at have VPN tændt. Du sætter VPN op til at være tændt hele tiden ved at følge disse steps:

 1. Åbn Private Connect i MacKeeper. Herefter vælger du den tjekboks, hvor der står Connect automatically when I start my Mac.
 2. Herefter vil MacKeeper sørger for at tænde VPN Private Connect automatisk næste gang, du starter din Mac. På MacKeeper-logoet kan du se, at det er tændt.

Krav for at bruge VPN Private Connect

For at bruge VPN Private Connect har du brug for internet med en stærk forbindelse. Din internetforbindelse bør nok være minimum omkring 512 kilobit pr. sekund for, at den er tilstrækkelig. Dog skal det siges, at det ville være allerbedst, hvis du kan få en internetforbindelse på minimum 1 megabit pr. sekund. Så er du fri for at få internetafbrydelser eller langsomt internet. Du bør heller ikke bruge mere end en VPN-app ad gangen.