Tyverisikring af din Mac med MacKeeper

Track My Mac funktionen kan hjælpe dig til at finde din Mac, hvis den bliver væk, eller hvis den bliver stjålet. Dette værktøj, som kan finde din Mac, kan vise det aktuelle sted, hvor din Mac befinder sig på et kort. Desuden får du mulighed for at låse eller åbne dens skærm fjernbetjent.

Husk at få installeret Track My Mac, før den bliver væk. Ellers har du ingen mulighed for at spore den.

Sådan installerer du Track My Mac

 1. Åbn MacKeeper, og vælg Track My Mac på den venstre sidebar. Når du bruger Track My Mac første gang, vil velkomstsiden bede dig om at installere de nødvendige komponenter.
 2. Klik på installer Track My Mac. For at fortsætte med installationen vil MacKeeper bede dig om at aktivere Location Tracker og Screen Locker. Dermed kan du få at vide, hvilke data der bliver brugt og til hvilket formål.
 3. Klik på Agree for at aktivere servicen og installere Track My Mac.
 4. Skriv dit Mac password, hvis du bliver bedt om det, og klik på Install Helper.
 5. Når du er færdig med at installere Track My Mac, bør du kunne se navnet på den device, som du netop har installeret Track My Mac på.

Vigtigt: Når du åbner Track My Mac for første gang på Mac OS 10.14 Mojave eller højere, så er du også nødt til at tillade din Mac at bruge dit web-kamera.

Adgang til kameraet er nødvendigt for Track My Mac for at kunne tage billeder af tyven, eller hvem der forsøger at åbne din maskine med det forkerte password. For at gøre det skal du klikke på OK på pop-op-vinduet.

Hvis du vælger “tillad ikke”, kan du altid give kameraet tilladelse senere.

 • Vælg Mac med det orange i på det venstre panel.
 • Vælg System Preferences i den orange notifikation i det højre panel.
 • Vælg MacKeeper checkbox, og klik på Quit Now i pop-op-vinduet.
 • Når du har valgt MacKeeper checkbox, så kan Track My Mac bruge dit kamera til at tage snapshots med.

Sådan tilføjer du endnu en Mac til Track My Mac

Hvis du har flere end en Mac computer, kan du spore dem alle med Track My Mac.

 • For at tilføje endnu en device, klik på Add a new Mac.
 • Følg instruktionerne fra pop-op-beskederne. For at modtage instruktioner i din inbox, så indtast din mailadresse, og klik på Send.

Hvad du skal gøre med dine Mac lokaliserings-beskeder

Track My Mac-lokaliseringsbeskeder viser dig alle de nødvendige detaljer, så du altid ved, hvor din Mac er.

 1. For at se listerne over beskederne, så åbn MacKeeper, og vælg Track My Mac.
 2. For at sortere i beskederne, så klik på knappen View, og vælg den mulighed, du vil.

Note: du kan sortere beskederne efter dato i stigende eller faldende orden, og du kan filtrere alle beskederne, også beskeder vedrørende låst skærm eller om anti-tyveri.

 • Vælg den besked, som du gerne vil se på igen.

Du kan komme til at se alle detaljer fra disse beskeder. Til hverdag har du nok ikke særlig meget brug for alle disse detaljer, men i tilfælde af tyveri eller en glemt computer, så vil alle disse mange detaljer være en stor hjælp i forhold til at finde din Mac igen.

Sådan bruger du Track My Mac opsætningen

Du bestemmer selv, hvordan Track My Mac skal fungere. For at få adgang til opsætningen skal du åbne Track My Mac Preferences:

 • Klik på MacKeeper ved siden af Apple menuen, og vælg Preferences.
 • Vælg Track My Mac tasten.

Der er fire forskellige valgmuligheder:

 • Sådan finder du din Macs nuværende placering.
 • Sådan tager du et snapshot af den, der forsøger at åbne din Mac.
 • Sådan låser du din Mac skærm med MacKeeper.

Brug noget tid på at sætte dig godt ind i, hvordan det fungerer, inden du eventuelt ender i en uheldig situation, og din Mac er væk.

Hvad du skal gøre, hvis din Mac er blevet væk eller blevet stjålet

Hvis du allerede har installeret Track My Mac på din device, og den bliver væk, så kan du melde den stjålet på din MacKeeper konto.

 1. Gå ind på din MacKeeper konto. Hvis du får brug for at logge ind, så indtast din e-mailadresse og det password, du plejer at bruge til MacKeeper. Så klik på Log In.
 2. På hjemmesiden vælger du Anti-theft på den venstre sidebar.
 3. Klik på Report Computer As Stolen ved siden af navnet på den savnede device.
 4. Indtast dit telefonnummer, og klik på Send.
 5. Nu popper navnet på den savnede Mac op, og du vil modtage besked, når din Mac er forbundet med internettet.

MacKeeper sender alle beskeder til den e-mailadresse, som din MacKeeper konto er forbundet med. På sådan en besked vil du kunne se, nøjagtigt hvor din Mac befinder sig.

Hvad du kan gøre, hvis din Mac bliver fundet

Hvis du finder din Mac, så skal du meddele, at den er blevet fundet, sådan at eftersøgningen bliver stoppet igen. Det gør du på denne måde:

 • Vælg Anti-Theft på den venstre sidebar, og klik på Has Your Computer Been Found.
 • Indtast dit MacKeeper password, og klik på Send for at beskrive detaljerne i forhold til fundet af din Mac. Vælg dialogboksen ved siden af Please tell us what happened.
 • Vælger du den box, vil der dukke en dialogbox op. Skriv detaljerne i din historie, og klik på Send, eller du kan springe denne del over og klikke på Skip.
 • Efter ændringerne er tilføjet din MacKeeper konto, vil du se en tekst, der siger Protected ved siden af den computer, som tidligere var væk.

Track My Mac er en effektiv funktion, som kan hjælpe dig med at lokalisere og genfinde din Mac, hvis den nogensinde bliver væk eller bliver stjålet, og den kan også hjælpe til at identificere en eventuel tyv.

Det er også praktisk, at du kan regulere, hvor hurtigt du skal have besked om en mistænksom aktivitet på din Mac, og du kan hurtigt få den låst. Brug MacKeeper som en effektiv måde at genfinde din computer på eller til at forhindre, at den bliver misbrugt.