Tips til en hurtigere Mac

De traditionelle analoge spil er også digitale

Apples computermærke Mac er utvivlsomt en af de mest populære computer i den Vestlige verden. Det er der mange grunde til.

For eksempel fungerer en Mac computer enormt godt sammen med en iPhone. Det er trods alt derfor, de kalder det for apple-økosystemet, og man kommer sjældent ud, når man først har smagt på det.

Derudover er styresystemet også bare smukt og hurtigt, og på grund af både det og deres – i mange tilfælde – overlegne software, kan Mac prale af at være en af de mest langlivede computere på markedet.

Husk dette, når du køber Mac

Naturligvis kan du ikke bruge en Mac i 10 år uden at mærke, at den bliver langsommere, eller at moderne teknologi overhaler den. Det er imidlertid bemærkelsesværdigt, at en Mac overhovedet kan holde 10 år og stadig være en relevant og brugbar maskine. Vil du gerne have en lækker maskine, du kan bruge i lang tid, så kan det altså godt forsvares at bruge de ekstra penge på en Mac.

Den begrænsende faktor i den sammenhæng er dog, som nævnt, computerens hastighed. Hvis bare den kan følge med på den front, vil den kunne holde så meget desto længere. Men hvordan sørger man så for det? Processen starter under alle omstændigheder allerede, når du vælger at købe din Mac. Du kan med stor sandsynlighed vælge mellem flere computere med varierende RAM, og selvom det kan være besværligt at sætte sig ind i alle de forskellige forkortelser og tal, så kan RAM være uundværligt at forstå, når man køber en Mac eller en computer generelt.

Lidt populært sagt handler RAM nemlig om, hvor mange applikationer du kan have til at køre på en gang, inden computeren skal til at genindlæse dem. En høj RAM betyder altså også en hurtigere og bedre fremtidssikret Mac.

Hold computeren ren og ordnet

Derudover handler det selvfølgelig om at holde sin maskine ren. Det giver sig selv, at computeren tager skade og bliver langsommere, hvis man pådrager sig malware og virus. Heldigvis er Mac bygget som en af de mest sikre computere, så du er i forvejen langt ved bare at have erhvervet dig en sådan.

Penge til et ekstra antivirusprogram er dog som oftest givet godt ud. Det kunne for eksempel være avast-antivirus.dk. I samme boldgade bør du til enhver tid sørge for at holde din software opdateret. Først og fremmest er det nemlig ofte gennem sprækkerne i forældet software, at virus har mulighed for at snige sig ind. Derudover er forældet software også bare langsommere. Sørg derfor for at komme forbi Mac App Store fra tid til anden.

Sidst, men ikke mindst, så er det værd at huske på, at din computer sådan set bare er et glorificeret skrivebord, hvilket jo netop er grunden til, at det hedder desktop. Al intuition siger, at man også vil arbejde langsommere, hvis der vare rodet på skrivebordet, og det er naturligvis også tilfældet for en Mac.

Sørg derfor for at holde rent på skrivebordet, så det ikke sluger ressourcer. Gør du det samt implementerer nogle af de mange andre tips fra denne tekst, der har været inspiration til artiklen, så er du godt på vej til en hurtig Mac.