Sådan gør du din Mac hurtig igen

Hvis du downloader Safe Cleanup til din Mac, opfanger den alt det spam, der er på din computer. Det bliver renset og fjernet hurtigst muligt. Hvis din Mac løber tør for hukommelsesmæssig plads, vil du få en notifikation. Her vil der stå: ”Din hukommelse er næsten opbrugt”. Når du har set den, kan du slette ting på computeren, der tager for meget plads. Det eneste, du skal gøre i sådan et tilfælde, er, at du starter din Safe Cleanup, og så fjerner den affald fra din Mac. Det sker nemt og hurtigt.

Sådan scanner du din Mac for spam

Spamfiler kan tage rigtig meget plads fra din Mac. På sigt er det noget, der kan medvirke til, at computeren ikke præsterer på et højt nok niveau. Heldigvis er det nemt at scanne din Mac for virusser, spam eller lignende junk.

Her er trinnene, du skal følge for at scanne din Mac for spam og junk:

 1. Åbn din MacKeeper, vælg ”Safe Cleanup” fra venstre sidebar og klik ”start scan.”
 2. Mens du scanner, vil du se, at der er en cirkel i midten, der viser, hvor stort fremskridt der er på din computer.
 3. Når scanningen er overstået, skal du tage et kig på følgende seks kategorier: logfiler, internetfaner, skraldespanden, binære filer, sprog og vedhæftede filer på mailen.

Hvad er junk-filer?

MacKeeper fordeler junk i seks forskellige kategorier. Her kommer en kort beskrivelse af de enkelte kategorier.

 • Logfiler er filer, som husker forskellige begivenheder i din Mac. Det kan for eksempel være system- og App-notifikationer, fejlagtige beskeder, information om forbindelser med mere.
 • Internetfaner er midlertidige filer, som er skabt af systemet. Internetfaner kan af og til rumme filer, som kan skabe pladsmangel i computeren.
 • Binære filer er komponenter fra apps, som er uddaterede og unødvendige. MacKeeper sikrer, at det nuværende system skærer de unødvendige filer væk.
 • Skraldespanden er de filer, som er blevet slettet og placeret i skraldespanden. De tager stadig plads og skal stadig slettes inde i selve skraldespanden.
 • Sprog er lidt en speciel størrelse, som de fleste undervurderer. Det er en unødvendig lokalisering af filer for applikationer, der får støtte på et væld af forskellige sprog. Apps er ofte udstyret med lokalisationsfiler, så kunder fra forskellige lande kan bruge apps i deres respektive sprog. Normalvis er det sådan, at kunder kun har brug for ét foretrukket sprog, således at de andre kan blive fjernet. Det vil gøre, at applikationsmappen er noget mere letvægtig, i forhold til hvor meget plads den tager.
 • Filer på mailen er filer, der er sendt til din indbakke, som er placeret lokalt på din Mac. Det kan være, at du har en masse filer, hvis du bruger din Apple Mail-app, så du frit kan bruge noget plads ved at fjerne de gemte e-mailfiler.

MacKeeper scanner og opfanger alle unødvendige filer i alle ovenstående grupper, som automatisk bliver slettet og frigiver plads.

Sådan fjerner du unødvendige filer fra din Mac

Så snart din scanning er færdiggjort, kan du lave en Mac-rensning. Før du fjerner dine filer, skal du holde øje med, at alle detaljerne er, som de skal være.

Her er de skridt, som du skal følge, for at du kan få dine filer slettet og fjernet:

 1. Vælg en kategori fra din scan-liste og analysér dem til højre.
 2. Hvis du gerne vil vide, hvor filerne er placeret, kan du få vist hvilken som helst fil i Finder ved at klikke på den lukkende trekant for at se de respektive mapper. Når du højre-klikker en fil eller mappe, skal du trykke: ”Vis i Finder.” Dernæst ser du, hvor på din computer, den destruktive fil befinder sig. Det er her, det er muligt for dig selv at afgøre, hvorvidt filen er farlig for din computer eller ej, hvis du skulle være i tvivl.
 3. For at slette alle junk-filerne, skal du klikke på ”Clean junk files.” Det er en stor, blå knap nederst på siden, som er umulig ikke at se.

Det er vigtigt lige at pointere, at alle filer står til at blive slettet pr. automatik. Hvis du gerne vil sikre enkelte eller flere filers overlevelse, skal du bare klikke ud for flueben-markøren, som holder filerne i live.

 • Hvis skraldespandsmappen er valgt for at gøre din Mac ren for virus-snavs, vil du få en notifikation, som spørger dig om at bekræfte, om du vil fjerne affaldet og sende det i affaldsdelen af din Mac.
 • Hvis du gerne vil analysere dine ting igennem, før du tager en beslutning om, hvorvidt du vil have filerne eller ej, skal du trykke: ”Skip trash.” MacKeeper vil dernæst springe affaldsmappen over og gå direkte videre til andre filer, som vil blive fjernet.
 • Hvis du fjerner alle filer fra skraldespanden, skal du trykke: ”Empty trash”. Det gør, at MacKeeper sletter alle filer inklusive de, der er i skraldespanden.
 • Når scanningen er færdiggjort, skal du se bekræftelsen igennem og den data, som der er blevet fundet plads til, efter du slettede dine filer.
 • Hvis du gerne vil gentage scanningen, skal du bare trykke ”Rescan.”

Fjerner MacKeeper dine filer automatisk?

MacKeeper laver ikke en Mac-cleanup automatisk, siden det at fjerne filer afhænger af, hvorvidt du har en bekræftelse eller ej. Når det så er sagt, vil MacKeeper foretage sikkerhedscleanups automatisk hver dag. Hvis der findes noget kritisk i dit system, vil MacKeeper informere dig om det, så du kan starte din Mac-rengøring automatisk. Hvis du gerne vil slukke den automatiske scan fra, skal du følge disse skridt nedenunder:

 • Åbn MacKeeper, og klik ”MacKeeper” ved siden af Apple-logoet. Dernæst skal du trykke på ”præferencer.”
 • Du får mulighed for at fjerne muligheden for at scanne hver døgn ved at fjerne det markerede flueben.

MacKeeper hjælper dig med at finde gamle filer fra overalt i din Mac, den kan fortælle dig, hvis du gerne vil fjerne dem eller ej. Det er nemt at finde ud af, hvilke ting der skal slettes, og der er e-mailfiler og andet junk, som kan gøre din Mac langsommere.