Sådan fungerer Microsoft Office til Mac

Du troede måske, at Microsofts populære programmer fra Office-pakken udelukkende var udviklet til Windows-computere, og sådan startede det da også i sin tid. Der er imidlertid løbet meget vand under broen, og i årenes løb er programmerne i stigende grad blevet udviklet og optimeret, så de passer til Mac-systemer også. I dag er det således ganske få programmer, der ikke kan hentes ned på din Mac, men det betyder ikke, at programmerne er ens på tværs af forskellige styresystemer. Er det omgængeligt? Bestemt. Du får dog her et hurtigt overblik, du med fordel kan gennemgå, så du er fuldt rustet til at benytte dig af Microsoft Office til Mac med Office 365.

De vigtigste funktioner er bibeholdt

Hvis du for nyligt er skiftet fra Windows til Mac, er der mange ting at holde styr på og mange bekymringer, der skal holdes i ro. En af dem kan meget vel være bekymringen om, hvorvidt hele Word-programmet nu er blevet lavet om for at passe bedre til Mac-systemet. Du kan dog roligt mane følelserne til ro, for i udgangspunktet ligner Word til forveksling sig selv, om du bruger det på Windows eller Mac. Således har Microsoft sørget for at bibeholde alle de vigtigste funktioner, så du næppe får problemer med at finde ud af at skifte font, indsætte en tabel eller pille ved sidens layout.

Programmet er altså opbygget, stort set som du kender det: med en kommandobar i toppen af programmet, som lader dig tilpasse dit dokument, nøjagtigt som du vil have det. Funktionerne og placeringerne er de samme, så der skulle ikke være fare for, at du farer vild, hvis du i forvejen kan begå dig i programmet.

Her skiller Office til Mac sig ud

Det er dog, som nævnt, ikke alle områder, der er ens på tværs af styresystemer. Microsoft har naturligvis optimeret Word-programmet – og resten af Office-pakken for den sags skyld – så det passer til Macs styresystem. Det indebærer blandt andet, at en række funktioner ikke længere kan findes i selve programmets kommandobar, men derimod computerens egen kommandobar, som sidder i toppen af skærmen – oven over den anden kommandobar.

Det er en funktion, som går igen på tværs af programmer i Mac, og dermed noget, du hurtigt vil lære at finde rundt i. Det er blandt andet her, du finder fanen ’filer’, hvor dokumentet som bekendt kan gemmes, printes eller på anden vis håndteres. Her finder du dog også en række andre funktioner, som måske har været placeret anderledes på en Windows-computer.

Dokumentets design – og dine muligheder – har fået en overhaling

Også i selve dokumentets design-egenskaber har Microsoft sørget for at optimere deres program, så Word spiller sammen med Macs høje ydeevne. Det betyder konkret, at du har flere muligheder, når du skal designe dokumentet på særlig vis. Det kommer blandt andet til udtryk ved de design, der er bygget ind i programmet, men også de skabeloner, der kan hentes ned til programmet. Også ved indsættelse af billeder er programmet optimeret, så det passer til en Mac. Der er altså smæk for skillingen, men funktionsmæssigt fungerer Word, nøjagtigt som du kender det.