Sådan blokerer du online reklamer med MacKeeper

MacKeeper StopAd er en udvidelse af din browser, som giver en weboplevelse uden afbrydelser ved at:

  1. Blokere irriterende annoncer og uønsket indhold, herunder reklamer, push notifikationer, mm.
  2. Den stopper reklame-trackers fra at følge dine søgninger og søgevaner på internettet.

Hvilke principper ligger bag adblocking og antitracking?

Når du besøger en bestemt hjemmeside på internettet, ligger der altid en lang rækker processer bagved. Dette er mange mennesker uvidende omkring, men disse processer påvirker din browseroplevelse både i øjeblikket, men også i fremtiden.

På samme tid som du leder efter noget bestemt indhold på internettet som for eksempel tekster, billeder eller videoer, bliver yderligere information indlæst. Det kan for eksempel være annoncer og sporingselementer. Alle disse komponenter har forskellige mål.

  • Reklamer og annoncer opfordrer dig til at forlade den hjemmeside, du kigger på i øjeblikket for at gå videre til reklamens hjemmeside eller i det mindste være opmærksom på de produkter reklamen promoverer. Ofte kan de distrahere dig fra det, du i virkeligheden var opmærksom på ved at blinke og afspille forskellige lyde.     
  • Sporingselementer såsom scripts og pixels indsamler oplysninger om din IP-adresse, placering, operativsystem, enhed, browser, plug-ins, cookies og meget mere. På den måde er det muligt at spore dine onlineaktiviteter og noget personligt data. Baseret på disse oplysninger kan virksomheder udføre flere forskellige handlinger. Det kan for eksempel være at tjene mere, sende specifikke annoncer eller reklamer til dig, sælge data til en tredjepart, der ønsker at sælge noget til dig, og måske endda hæve priserne for de brugere, som virker interesserede, eller som har en dyr enhed eller kommer fra et land med høj indkomst.

Den gode nyhed er, at det er muligt at tjekke webadresserne som indlæses på en webside. Disse adresser kan man sammenligne med en liste over tidligere registrerede annoncer eller trackere. Dette er den adblocking teknologi som MacKeeper StopAd benytter.

Det gør de ved at forhindre uønskede elementer i at blive indlæst, og derefter sammenlignes de med en liste over reklamer og forskellige sporinger. Den liste som MacKeeper StopAd bruger er EasyList.

Hvorfor bruge StopAd EasyList, og hvordan fungerer det?

EasyList er et projekt, der blev udviklet i 2005 og er en form for filterliste. Det er et stort online fællesskab, som opretholdes af fire forfattere. EasyList indeholder nogle regler, der gør det muligt at fjerne uønskede reklamer og annoncer fra websider. Tilgængeligheden til listen og den lange udvikling listen har været igennem, gør det til et stærkt virkemiddel til blokering af reklamer og trackere.


Der findes forskellige former for filterlister. Den primære liste er EasyList, som har til formål at fjerne reklamer. MacKeeper StopAd benytter til lige præcis dette for at forhindre reklamer og annoncer i at blive indlæst til din browser. En anden liste som kan bruges er EasyPrivacy. Denne liste har til formål at fjerne alle former for sporing fra internettet. MacKeeper StopAds Anti-Tracking-funktion bruges på denne liste. Ved brugen af begge lister sammenligner MacKeeper StopAd enhver HTTP-anmodning fra en indlæst webside til filterlisterne. Hvis en webadresse matcher et af filtrene, bliver forespørgslen blokeret, og ressourcen bliver ikke indlæst.