Kan man få virus på en Mac?

Kan man få virus på en Mac?

Der var i lang tid en myte om, at man ikke kunne få virus på en Mac, men er det egentligt sådan mere? Det skal vi kigge lidt nærmere på her, så vi kan få afklaret en gang for alle, om man rent faktisk kan få virus på en Mac.

Virus til Mac – sandt eller falskt?

Det er ikke så mærkeligt at det er opstået en ide om, at man ikke kan få virus på sin Mac. Mac computere kommer nemlig med et indbygget antivirusprogram, der gør at det skal meget mere til for at få et datavirus på sin Mac. Det som er fordelen med en Mac, er altså at man er beskyttet som udgangspunkt. For at dette er noget, der skal blive ved med at fungere optimalt, så er det dog svært vigtigt, at man sørger for at opdatere sin computer løbende. Det er meget vigtigt, at man sørger for at styresystemet og programmer altid er beskyttede, hvis man ønsker bedst mulig beskyttelse til sin Mac. Men betyder det, at man ikke har brug for et antivirusprogram?

Det er nemlig muligt at få virus på sin Mac, selv om den som udgangspunkt er svært godt beskyttet. Derfor er det faktisk en meget god ide at installere antivirusprogramvare fra en tredjepart på sin Mac, for at være på den helt sikre side. Det er jo sådan i dag, at vi har meget af vores private liv og en hel del følsomme privatoplysninger på vores computere, og derfor så er det essentielt, at vi beskytter vores Macs mod cyberangreb og virus på bedste mulige måde. Det er nemlig en god forsikring, hvis man kan slippe for skadelige virus og beskytte private oplysninger.

Beskyt dit privatliv og dine personoplysninger

Man kan altså få virus på sin Mac, og derfor skal man helst downloade antivirusprogramvare. Der er dog flere ting du kan gøre, for at beskytte din Mac bedst muligt mod angreb. Det kan for eksempel være gennem en smart VPN, som du nemt kan installere til din Mac.

Men hvad skal man med det? Er det ikke overflødigt? Det enkle svar er nej. En VPN kan nemlig være en god løsning for dig, der gerne vil sikre at holde dit privatliv, ja, netop privat, når du færdes online. Når du bruger en VPN, bliver din identitet skjult, så du kan være online uden at kunne spores. Det kan for eksempel være meget praktisk, hvis du ikke vil at sider og selskaber skal kunne lave en profil af dig på grundlag af aktivitet, og dermed give dig målrettede annoncer. Du er beskyttet på en helt anden måde med en VPN.

Sådan kan du færdes mere privat online på din Mac

En VPN beskytter dig faktisk mod eventuelle online angreb, og derfor kan det være værd at overveje, om du skal bruge en VPN til Mac. Der findes mange gode alternativer at vælge mellem, og du kan nemt finde en god løsning, der passer for dig. Det findes gratis løsninger og løsninger man skal betale for. Hvis du læser anmeldelser, så vil du nok hurtigt anmelde, at sidstnævnte generelt set er bedre.