Fra langsom til hurtig Mac med MacKeeper

Hvis du har en Mac med et par år på bagen, så ved du med garanti, hvordan det føles, når den begynder at blive langsom og måske også bliver varm ved brug. Jo mere du bruger din maskine, des mere unødvendigt og uønsket data vil der akkumuleres på din harddisk.

Der er rigtig mange måder, hvorpå du kan afhjælpe eller endda forebygge den slags – nogle er lettere end andre. En af dem er at installere og anvende MacKeeper, som er en applikation med en række forskellige funktioner, der er udviklet til at beskytte din Mac.

Hvad kan MacKeeper gøre for dig?

Når du installerer MacKeeper på din Mac, får du ikke bare et program, der renser og optimerer din Mac og dens præstation i hverdagen. Du får herudover også en række værktøjer og services, der alle arbejder sammen for at puste nyt liv i din maskine og forlænge dens levetid.

Lad os først se på de værktøjer, der hjælper dig med at rense din Mac:

 • Binairies Cutter:Når du henter apps til din Mac består de ofte af to dele for at kunne bruges af så mange som muligt. Den ene del er udviklet til Macs af ældre dato, mens den anden er udviklet til de nyere modeller. Du vil altid kun have brug for den ene del, og derfor har du ingen brug for den anden, der kun vil ligge og optage plads. Med Binaires Cutter opsporer og sletter de ubrugte dele, så du får mere plads på din harddisk.
 • Cache Cleaner: Når du læser noget på nettet, vil din Mac gå ud fra, at du gerne vil læse det igen og derfor gemme en såkaldt ’cache’, der gør, at siden ikke skal genindlæses fra bunden, men blot åbnes via den cache, der allerede ligger på harddisken. De fylder og forsvinder ikke af sig selv. Det hjælper Cache Cleanerdig med. Den opsporer de glemte caches og sletter dem.
 • Logs Cleaner: Denne funktion sørger for at finde og slette de logs, der gemmes på din Mac, når der dannes oversigter over de forskellige apps’ brugerhistorie.
 • Duplicates Finder: Der findes ikke nogen måde, hvorpå vi kan sikre os mod at lave kopier af filer ved en fejl. Det behøver du ikke at bekymre dig om med Duplicates Finder, for den finder og sletter dem let og hurtigt.
 • Language Cutter: Det er sjældent, at vi har eller får brug for alle de sprogindstillinger, der kommer med, når vi henter Mac applicationer. Dem, du ikke har brug for, vil ligge på din harddisk og optage plads. Med Language Cutter bliver de helt ufarligt og hurtigt fjernet og slettet fra din Mac.
 • Old Files Finder: Ligger der glemte filer på din Mac, som du ikke har brugt i lang tid (læs i brugsanvisningen, hvad definitionen er på ’lang tid’), så finder og sletter Old Files Finder dem.

Sådan bruger du MacKeeper til at rydde op på din Mac

Hvis du skal have det optimale ud af denne gennemgang, så kræver det, at du har MacKeeper appen installeret på din Mac.

Her kommer instruktionerne:

 1. Download MacKeeper på din Mac. Når den er installeret, vil den ligge under ‘applications’, og det er herfra du skal køre den fremadrettet.
 2. Aktiver funktionen ’One-Click-Scan’

Det gøres ved at klikke på ikonet ’One-Click scan’ der ligger på den venstre side i MacKeeper vinduet. Når du gør det vil de seks funktioner (Binaries Cutter, Cache Cleaner, Duplicates Finder, Languages Cutter, Logs Cleaner og Old Files Finder) åbne med det samme og begynde en scanning af din harddisk for plads, der kan renses, og One-Click vil vise dig, hvor meget plads det drejer sig om.

 • Vælg de filer, der skal fjernes

Gennemse listen af filer, der kommer frem. På listen finder du alle filer, der er sikre at fjerne. Vælg dem du vil gemme/slette.

 1. Klik på Check for at vælge alle filer
 2. Klik på Uncheck, hvis du vil gemme dem alle
 3. Brug Quick Look,  hvis du vil se, hvad filen indeholder.
 • Slet de filer du ikke vil beholde

Når du har gennemført de ovenstående trin er det en god ide at gennemgå din liste over filer, der skal slettes en ekstra gang for at være helt sikker på, at du ikke sletter noget ved en fejl.

Klik Remove for at slette alle de valgte filer.

OBS!!! VÆR SIKKER PÅ AT DU KUN HAR VALGT FILER, DER IKKE SKAL BRUGES ELLER HAR EN FUNKTION!!!

 • (Valgfrit) Gør brug af ’Filter’, hvis du skal finde en specifik fil
  • Hvis du leder efter en specifik fil, kan du bruge funktionen Filter til at lokalisere den. Dukker den ikke op, kan du køre scanningen en gang til ved at klikke på Rescan.
 • (Valgfrit) Tilpas listen af værktøjer under ’Preferences’
  • Du kan ganske let tilpasse listen over rensefunktioner, der er inkluderet i One-Click funktionen, ved at klikke på ’Preferences’ vinduet i MacKeeper.

Du er nu hele vejen igennem din One-Click Scan og har skabt ny plads til din harddisk. Det vil betyde, at din Mac igen arbejder hurtigere og ikke bliver så hurtigt overophedet, hvis du har mange vinduer åbne på samme tid. Nu kan du bare læne dig tilbage og nyde følelsen af en helt ny og lynhurtig maskine, der næsten kører, som da den var ny.

Brug din One-Click Scan funktion med jævne mellemrum, og bliv overrasket gang på gang over, hvor meget skrammel der ryger med, når du færdes på nettet og bruger din Mac hver dag. Hellere gøre det en gang for meget end en gang for lidt. På den måde kommer ud problemerne i forkøbet og vil altid have en maskine, der er i godt humør.