Fjern skadelige programmer fra Mac med MacKeeper

Funktionen Smart Uninstaller fjerner unødvendige Mac programmer for ekstra diskplads​. ​​Selvom du ved, hvordan du sletter programmer på Mac manuelt, vil der stadig være irriterende programrester tilbage, men med MacKeeper kan du nemt fjerne disse rester. Smart Uninstaller renser dem godt og grundigt sammen med ubrugelige værktøjer som widgets, plugins, browserudvidelser og meget mere.

På den måde kan du få din Mac computer op at køre med den samme hastighed, som da du købte den. Det kan i sidste ende spare dig mange penge, fordi du ikke er nødsaget til at købe en hel ny maskine, men blot kan nøjes med en grundig oprydning i den nuværende Mac computer.

Sådan scanner du din Mac for skadelige programmer

Før du begynder at slette programmer på din MacBook eller iMac, bør du sørge for at tjekke listen over alle installerede apps: 

 1. Åbn ​MacKeeper​, og vælg ​Smart Uninstaller​ fra venstre sidebar 
 2. Klik på ​Start Scan​ for at se listen over Mac programmer og andre elementer, der skal slettes. Du skal gennemgå seks kategorier på din skærm:  
  1. Programmer
  1. Widgets
  1. Præferenceruder
  1. Plugins
  1. Browserudvidelser
  1. Programrester.

Når afinstalleringsscanningen er overstået, kan vil den spørge dig: “Skal jeg slette alle apps fra min Mac?” Det korte svar er nej, hvis du ikke vil have en Mac uden nogen programmer overhovedet. Husk, du bestemmer, hvilke programmer der er unødvendige, og hvilke der skal forblive på din Mac. 

Sådan sorterer du programmer og organiserer dem i ​Finder 

Klik på ​Programmer​ i det venstre panel for at gennemgå listen over registrerede Mac programmer. Ingen af ​​dem er valgt som standard, så du kan manuelt vælge dem, du ikke længere har brug for. MacKeeper placerer programmer, du ikke har åbnet i løbet af de sidste seks måneder først (de er markeret med en orange ​Ubrugt etiket). Du kan også finde et hvilket som registreret program i ​Finder. For at åbne mappen, der indeholder programmet, skal du højreklikke eller trykke på ​Kontrol. Klik derefter på hvert element, og vælg ​Organiser i Finder

Sådan ændrer du rækkefølgen på programmer 

Kategorier, der er angivet i Smart Uninstaller, herunder Widgets, Præferencepaneler, Plugins, Browserudvidelser og Programrester sorteres efter størrelse i faldende rækkefølge. Med Programmer sorterer MacKeeper dem efter brugsfrekvens i stigende rækkefølge. 

For at ændre i sorteringsrækkefølgen skal du i højre side klikke på knappen med 9 punkter, vælge ​’Sorter​ ​efter’​ og vælge den ønskede rækkefølge. Du kan sortere alle fundne filer efter Navn og Størrelse samt vælge efter stigende eller faldende orden.

Sådan sletter du programmer på Mac med MacKeeper

Nu hvor du har besluttet dig for, hvilke programmer der skal fjernes, så lad os komme i gang! 

Det er nemt at slette unødvendige programmer på din Mac:

 1. Under Smart Uninstaller skal du vælge ​Programmer.
 2. Marker derefter afkrydsningsfelterne ud for de programmer, du vil slette.
 3. Klik på ​’Slet valgte’​, når du er færdig.
 4. Bekræft sletningen ved at klikke på ​Slet ​i​ ​dialogboksen.
 5. Når alle de valgte programmer er afinstalleret, skal du kontrollere, hvor meget diskplads der blev ryddet, og hvor mange elementer der blev fjernet. 

Når du er færdig med at slette software på din Mac, kan du starte forfra ved at klikke på ​Rescan​. Scanningen viser resultaterne, som afspejler de seneste ændringer. 

Sådan sletter du widgets på Mac

Widgets er mini applikationer, du kan finde på dit dashboard. De giver dig hurtig adgang til dine kontakter og begivenheder uden at skulle åbne et program. Du behøver højst sandsynligt ikke dem alle, så følg dig gerne fri til helt at slette disse programmer på Mac. Sådan fjerner du widgets ved hjælp af Smart Uninstaller:

 1. Klik på ​Widgets​ på scanningens resultatliste
 2. Vælg de Widgets, du vil fjerne, og klik på ​Slet valgte
 3. Hvis du bliver bedt om at genstarte Dock, skal du vælge funktionen ​Accepter og Afinstaller
 4. Hvis du bliver bedt om at bekræfte sletningen, skal du klikke på ​Slet 
 5. Du har slettet Widget programmerne på din Mac.

Sådan sletter du præferenceruder i MacOS

Præferenceruder er 3-delt programindstillinger placeret nederst i MacOS systempræferencevindue.

Disse punkter skal du følge for at slette en præferencerude: 

 • Vælg ​Præferenceruder​ fra listen med scanningsresultater
 • Vælg, hvilke præferenceruder du ikke længere har brug for
 • Klik på ’​Slet valgte’,​ og bekræft dit valg.

Mac Plugins er applikationskomponenter, der bruger funktion og indhold fra andre programmer. Et hvilket som helst af de 3-parts installeret plugins kan fjernes. Det anbefales dog ikke at fjerne MacOS standard plugins som ​Spotlight eller ​Quick Look. 

Sådan sletter du browserudvidelser på Mac 

Også kendt som tilføjelsesprogrammer er udvidelser webkomponenter, der har en ekstra funktion. Kontroller dine browsere for unødvendige udvidelser: 

 1. Klik på ​Browserudvidelser​ i scanningsresultatlisten – du burde kunne se listen over webbrowsere med installeret udvidelser 
 2. Ved siden af titlen på browseren skal du klikke på ​trekanten​, der peger til højre – du kan se listen med alle de udvidelser, der er installeret på den valgte browser
 3. Marker afkrydsningsfelterne ud for de udvidelser, du ikke bruger eller genkender 
 4. Fjern de valgte browserudvidelser ved at klikke på ​Slet valgte.

Husk, at udvidelserne nogle gange installeres sammen med et program og kan forårsage browser fejl. Det er vigtigt at fjerne alle unødvendige og ukendte browserudvidelser.

Sådan sletter du programrester 

Rester er dele af programmer, der går den manuelle sletning ved at sætte en app i papirkurven. Opløsninger forsinker din Mac, fordi de hele tiden henviser til slettede programmer og forstyrrer simpelthen computeren. At slette programrester er meget sikkert, og det kan øge hastigheden på din Mac computer til det bedre.

Smart Uninstaller​ er et simpelt og bekvemt værktøj til at slette programmer på Mac. Brug det, når du vil slette programmer på MacBook eller iMac, herunder widgets, præferenceruder, plugins, browserudvidelser eller programrester.