De traditionelle analoge spil er også digitale

De traditionelle analoge spil er også digitale

Der er mange sjove spil, som man husker fra sin barndom. Det kan være, der er gode minder fra sommerhuset, de rolige søndage eller hjemme hos bedsteforældrene. Rigtig mange af de klassiske spil findes nu også digitalt. Så hvis man ikke lige har et spil kort eller andet ved hånden, så kan man stadig genbesøge de minderige spil.

For mange bringer det rigtig gode minder frem at spille gamle traditionelle spil. Netop fordi de fleste har gjort det så mange gange før – på ferier og andre hyggelige stunder med familie og venner. Det kunne for eksempel være kryssord, som er en klassisk sommerhusaktivitet. Det har måske været en indendørsaktivitet på nogle af de uundgåelige regnfulde sommerdage i Danmark.

Kryds og tværs

Der er sikkert mange, som var med på Wordfeud-bølgen for et par år siden. Det populære digitale spil er et take på det klassiske Scrabble. Begge minder om kryds og tværs bare for flere personer. Men man kan nemlig også spille helt klassisk kryds og tværs uden blyant og papir. På telefonen er der rig mulighed for at hygge sig med lidt ordkløveri. Det kan måske godt give den samme følelse som den gammeldags måde at lave kryds og tværs på.

Syvkabalen

Hvis man ikke lige har fået et spil kort med til at lægge kabal spill, så kan man heldigvis også lægge kabale på sin telefon eller computer. Syvkabalen er faktisk en af de helt gamle spil til pc, som stadig ligger på langt de fleste computere. Det er også smart, fordi computeren kan fortælle dig, om du kan lave et nyt træk eller ej. Så kan man få lidt ekstra hjælp, hvis man har brug for det. Det kan være en hyggelig måde at bruge en time af eftermiddagen på.

Hjerterfri

Et spil som mange sikkert husker fra de tidlige Microsoft-computere er Hjerterfri. Det er jo faktisk et klassisk analogt kortspil. Det blev hurtigt populært at spille på sin computer. Det smarte ved at spille på computeren er selvfølgelig også, at man ikke behøver modstandere. Du kan altid bare spille mod computeren. Det gør det jo meget nemmere selv at genbesøge de gamle spil. Du slipper da for at skulle overtale nogen til at spille Hjerterfri. Men hvis I er en flok i sommerhus, kunne det da godt være, man skulle prøve at hive det gamle kortspil frem i stedet.