Antivirus til din Mac med MacKeeper

En af de mange funktioner, du får med, når du vælger MacKeeper appen til at beskytte din Mac, er Antivirus. Med den funktion kan du slappe af og færdes frit på nettet. Herunder kan du læse alt om, hvordan du får mere glæde af din maskine, og hvordan du kommer godt i gang med og får det optimale ud ad din MacKeeper Antivirus funktion.

Sådan kommer du godt i gang med Antivirus til Mac

Som det er tilfældet med de fleste antivirus programmer, så opfanger og fjerner MacKeeper uønskede ting som malware, virusser, trojanske heste, orme og andre store trusler mod sikkerheden på din Mac.

Selve Antivirus funktionen vil køre gennem det plugin, du bruger til dit internet. Det betyder, at alt, der kommer ind og ud den vej fra, skal igennem Antivirus.

For at begynde at bruge Internet Sikkerheds funktionen fra MacKeeper skal du:

 • Åbne MacKeeper
 • Vælge Internet Security i venstre side
 • Klikke på Launch Internet Security.

Nu skulle du kunne se både Antivirus og Adware Cleaner i panelet til højre. Hvis det er første gang, du bruger Internet Security, er det vigtig, at du husker at starte Antivirus først. Det gør du ved at klikke på Launch Antivirus. Det kan tage et par minutter, mens programmet starter.

Når programmet endelig er blevet installeret og klart til at sætte i gang, kan du starte det. Du vil se et velkomst vindue, der viser dig den seneste dato for opdatering af virus databasen.

Sådan starter du en virusscanning af hele din Mac

For at få det optimale ud af din virusscanning, er det vigtigt, at du får sat den i gang på den rigtige måde. Følg derfor disse trin, når du vil tjekke din Mac med macOS antivirus:

 1. Start med at åbne Antivirus funktionen, og klik på den blå knap med skriften Start Scan. Du finder den i højre side af panelet.

Nu scanner Antivirus den folder, der hedder ’Home’ på din Mac for malware og virus. Vent til scanningen er bragt til ende.

Nu vil programmet vise dig en liste over alle de filer, der bliver scannet sammen med en løbende optælling af de trusler, der er blevet opfanget og slettet.

Ved at hold din cursor over de slettede filer kan du se, hvor på din harddisk de er blevet fundet, og hvordan programmet har fundet frem til dem.

OBS: Alt afhængigt af, hvor mange filer der skal gennemgås, hvor store de er, samt hvor hurtig din Mac er til hverdag, vil tiden, det tager at gennemføre scanningen, variere fra maskine til maskine.

Sådan scanner du en enkelt mappe for virus

Der er ingen grund til at scanne hel din Mac igennem, hvis der kun er brug for at scanne et isoleret område eller en enkelt mappe. Hvis du for eksempel tilkobler et USB stik og henter filer ned herfra til dine Mac. Så kan du med stor fordel nøjes med at scanne den enkelte mappe. Det gør du ved at følge disse trin:

 1. Åbn Antivirus programmet, og klik på funktionen Custom Scan under den blå knap i højre side af vinduet.
 2. Vælg den mappe eller den fil, du gerne vil scanne for uønskede overraskelser, klik på +, vælg mappen, og klik på Åben eller træk den ind i MacKeeper vinduet.
 3. Vil du scanne flere filer eller mapper, skal du holde command tasten nede, mens du klikker på de mapper, du vil have scannet.
 4. Du kan altid fjerne filer eller mapper fra listen, ved at klikke på x tegnet ved siden af filens navn og bekræfte dit valg ved at klikke på Remove i det vindue, der popper op på din skærm.
 5. Scan alle de valgte filer eller mapper ved at klikke på Start Scan knappen.
 6. Hvis du ønsker at stoppe scanningen, før den er gennemført, gør du det ved at klikke på Stop Scan.

Sådan fjerner du opdagede virus på din Mac

Når virusscanningen er overstået, vil der ske en af to ting. Enten er der ikke fundet noget, der virker mistænkeligt på din Mac, eller også vil du se en liste over resultaterne på din skærm.

Og hvad skal du gøre med det Antivirus finder på din Mac? Der er kun to løsninger;

 • Slet dem med det samme
 • Flyt dem til karantæne.

Vi anbefaler altid, at du sletter de inficerede filer eller mapper for at holde på sikkerheden, men først bør du tjekke, om filerne spiller en rolle for systemet og funktionen.

Mistænker du, at en eller flere af de inficerede filer spiller en vigtig rolle i forbindelse med et program eller dit styresystem, så kan du i stedet flytte det i karantæne. For at tjekke om det er tilfældet, kan du prøve at finde ud af, hvor de kommer fra ved at holde control-tasten nede og klikke på filen, hvorefter du vælger Reveal in Finder.

Nu kan du lettere tage stilling til, om du ønsker at slette filen eller blot flytte den i karantæne.

Hvis filen for eksempel ligger i en mappe, som er brugerdefineret (eksempelvis Downloads, Pictures, Desktop, Documents, Music etc.), kan du roligt slette den.

Hvis filen, på den anden side, ligger i enhver anden mappe, kan du med fordel nøjes med at flytte den i karantæne, så du undgår at gøre skade på programmer eller systemer.

Vælg så de filer, du ønsker at slette eller flytte i karantæne.

MacKeeper vil automatisk sætte alle filerne til at skulle slettes. Du kan vælge at gennemgå dem individuelt, skulle du ønske det, ved fravælge at sætte kryds i Check All boksen, og vælg nu manuelt det eller de filer, du vil slette. Nu kan du slette de valgte filer.

På samme måde kan du vælge de filer, du vil flytte i karantæne. Her skal du dog huske at genstarte din Mac, når det er gjort for en sikkerhedsskyld. Det vil starte en ny scanning.

Sådan får du adgang til filer i karantæne

Selv om du flytter filer i karantæne skal du stadig kunne få fat på dem. De forvinder ikke, men kan ikke gøre skade på din Mac, fordi de er blokerede. Du kan dog stadig få adgang til dem, skulle det blive nødvendigt.