Antivirus skræddersyet til Mac

Det er en udbredt misforståelse, at det ikke er nødvendigt med antivirus til Mac. Denne misforståelse er opstået af flere forståelige grunde, men det er ikke desto mindre en misforståelse. Antivirus til Mac kan nemlig udgøre vigtig beskyttelse af både dig og andre. Det kan du læse mere om her.

Har du også hørt, at det ikke er nødvendigt at tilkøbe antivirus til mac? Det er der mange, der har, og det er ikke så heldigt for sikkerheden. Det forholder sig nemlig sådan, at antivirus, som er skræddersyet til Mac, har mange vigtige fordele. Det beskytter nemlig både dig, der har en Mac og andre, du kender, som har Windows.

Er antivirus til Mac overhovedet nødvendigt?

Okay, lad os få aflivet myten om, at du ikke behøver antivirus-software til din Mac. Myten er faktisk opstået på grund af en ret logisk måde at tænke på. Det forholder sig nemlig sådan, at cirka 77% af verdens computere benytter Windows.

Windows er derfor langt det mest udbredt styresystem. Derfor giver det også mere mening at fremstille virus, som rammer Windows – der er simpelthen et større marked for det. Imidlertid er der også et stort marked for virus, som er designet til at ramme Mac.

Det er med andre ord meget nødvendigt at have antivirus-software til Mac af høj kvalitet – i hvert fald hvis du gerne vil kunne holde computeren fri for malware, sikre dig mod defekter og, ikke mindst, identitetstyveri.

Du beskytter også andre mod virus

Du kan godt risikere at støde på en virus, som er designet til Windows. Den vil sandsynligvis ikke kunne gøre skade på din Mac, men til gengæld kan den gøre meget skade alligevel. Modtager du den fx i en fil, kan du risikere at videresende denne fil til andre, som bruger Windows.

De er ikke beskyttede mod virussen, og den kan derfor udgøre en stor trussel for dem. Du undgår imidlertid at give den virusbefængte fil videre, hvis du har antivirus, som er skræddersyet til Mac. Alene af den grund giver det mening at skaffe det rette software. Det gør dig nemlig i stand til at tage ansvar for, at andre ikke bliver ramt af en rigtig ubehagelig virus.

Nyd din Mac med den rette sikkerhed

Det er altså federe at bruge sin computer, hvis man ikke skal bekymre sig om alvorlige ting som identitetstyveri og ødelæggende defekter. En Mac er en rigtig lækker – og som regel også kostelig – computer, og derfor er det synd, hvis oplevelsen bliver farvet af en ondsindet virus.

Antivirus-software hjælper også med at holde din computer sund og velfungerende. Det betyder, at du faktisk får mere for pengene, i den forstand at din Mac kommer til at holde længere. Derfor kan der altså være en hel del både sikkerhedsmæssige og økonomiske fordele i at have det rette software mod virus.

Er antivirus pengene værd?

En Mac er i forvejen en dyr computer, så måske kan man være i tvivl om, hvorvidt man skal bruge penge på et antivirus-program oveni. Det kan imidlertid hurtigt vise sig at betale sig tilbage igen. Computeren vil nemlig ikke bare holde længere, den vil også være i mindre risiko for at skulle til reparation. På den måde kan du faktisk se det som en investering i din Mac at tilkøbe skræddersyet antivirus til den.